Εύσημα στους δημοσιογράφους από τους ανασκαφείς της Αμφίπολης

amfipoli

Κατά κοινή ομολογία όλων, η έως τώρα ενημέρωση από την ‘Αννα Παναγιωταρέα υπήρξε ισότιμη προς όλα τα ΜΜΕ . Ανδιαφισβήτητα η επιλογή της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη να ενημερώνει συνεχώς τους Έλληνες και να μη κρατάει εφτασφράγιστο μυστικό τα ευρήματα, αποτέλεσε διδασκαλία για όλους.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας συνεχάρη όλους τους δημοσιογράφους για τις αμέτρητες ώρες κάλυψης των ρεπορτάζ αλλά και το ήθος που επέδειξαν.

Τα εύσημα όμως για τον τρόπο προσέγγισης της αρχαιολογικών ερευνών της Αμφίπολης πήρε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκη ΤV100 για τις σημαντικές ιστορικές αναφορές και την προσοχή στις επισημάνσεις της,
Η τηλεοπτική κάλυψη του περιφερειακού σταθμού της Θεσσαλονίκης στις 130 ημέρες ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης των εργασιών, δεν πέρασε απαρατήρητη από το επιτελείο της ανασκαφής.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού στον τάφο της Αμφίπολης, η υπεύθυνη τύπου των αρχαιολογικών ερευνών Άννα Παναγιωταρέα σύστησε τον δημοσιογράφο Γιώργο Ροδάκογλου στον υπουργό σχολιάζοντας: «Υπουργέ αυτός είναι ο Γιώργος που θέλετε να γνωρίσετε».
Η κουβέντα που ακολούθησε στη συνέχεια δεν έγινε γνωστή ωστόσο η κίνηση αυτή της Άννας Παναγιωταρέα αποτελούσε ένδειξη αναγνώρισης της επιμονής του συναδέλφου να οργανωθεί από την πρώτη στιγμή η ενημέρωση του τύπου στην Αμφίπολη κάτι που αποδεδειγμένα σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Λίγες ώρες μετά η Άννα Παναγιωταρέα ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα το εξής σχόλιο:

«Στο Μουσείο της Αμφίπολης η επισκεψιμότητα ήταν πριν από τον Αύγουστο 4-5 επισκέπτες την ημέρα. Τώρα αν πάνε λιγότεροι από 300 τις καθημερινές και λιγότεροι από 500 το σ/κ, οι φύλακες λένε "δεν είχαμε και πολύ κόσμο σήμερα". Στην tv100 ο εξαιρετικός συνάδελφος Γιώργος Ροδάκογλου κάνει σχεδόν καθημερινά μία εκπομπή, που αναφέρεται στην Αμφίπολη, με εξαιρετικό υλικό, σημαντικές ιστορικές αναφορές και με μεγάλη προσοχή στις επισημανάσεις της. Οι μετρήσεις δείχνουν μια τηλεθέαση της τάξης του 20%, όταν ο σταθμός κινείται γύρω στο 5%. Οι καλύτερες μέρες για την Αμφίπολη και την ευρύτερη περιοχή έρχονται...»

Ο υπουργός πολιτισμού Κώστας Τασούλας στην κλειστή ενημέρωση των δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι προβληματισμός της ενημέρωσης των ΜΜΕ αποτέλεσε θέμα που απασχόλησε σε σύσκεψη το Υπουργείο και αποφασίστηκε ως αφετηρία να έχει την Αμφίπολη.


Β.Κ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες: Ροδάκογλου   ρεπορτάζ   Αμφίπολη   



NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.