Γιατί η Φώφη Γεννηματά πάει ξαφνικά στην Αμφίπολη

amfipoli

του Γιώργου Ροδάκογλου

Μπορεί η επίσκεψη της στο παλιό λιμάνι της Αμφίπολης και στο Αρχαιολογικό μουσείο, να γίνεται μέσα σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για την Ελλάδα, ωστόσο η ίδια αναμένεται να διαχωρίσει για μια ακόμη φορά τη θέση της και να ταχθεί υπέρ της συνέχισης των έργων στην περιοχή, θέση που είχε διατυπώσει στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ.

Η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στην Αμφίπολη, μπορεί παράλληλα να εκληφθεί και ως ένα θετικό μήνυμα υποστήριξης για κάθε εξέλιξη των ανασκαφών αλλά και ως αφορμή ώστε να καταστήσει η ίδια σαφές προς στο κοινό, τις προθέσεις της μακριά από κάθε μικροπολιτική εκμετάλλευση όπως έπραξε και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του πριν από περίπου ένα χρόνο.

Στον αντίποδα των δυο υποστηρικτών όμως της Αμφίπολης υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία για λόγους εξωτερικής πολιτικής και κυρίως λόγω του Σκοπιανού ζητήματος υποβάθμισε ένα μοναδικό σε μέγεθος και στην ολότητα του Μακεδονικό μνημείο, για να μη θεωρηθεί η ανάδειξη του ως αλυτρωτική ενέργεια προς τους γείτονες μας.

Χωρίς δυσκολία λοιπόν και κάτω από αυτές τις συγκυρίες είναι πλέον πασιφανές ότι παρά τις έως τώρα ανακοινώσεις, κανένα απολύτως έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει στο τύμβο Καστά ακόμη και το πολυδιαφημισμένο ΕΣΠΑ του Τζιτζικώστα το οποίο «τορπιλίστηκε» εκ των έσω. Και ενώ έγινε γνωστό το Νοέμβριο του 2017, ότι οι εργασίες του ΕΣΠΑ θα είχαν έναρξη τον Ιανουάριο του 2018, ωστόσο ακόμη ,δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Το μνημείο της Αμφίπολη όμως παραμένει εκεί, στο ίδιο σημείο, όπως αποκαλύφθηκε το 2014 και από τότε έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού με δυο ανθρώπους μόνο να το φυλάνε και να το φροντίζουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το πρόγραμμα της Φώφης Γεννηματά Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

18:00 Επίσκεψη στο Λιμάνι Αμφίπολης

18:15 Επίσκεψη Αρχαιολογικό Μουσείο

20:30 Πολιτική ομιλία Ξενοδοχείο Phillipos Xenia Σέρρες

Κατασκευή Ιστοσελίδων ΘεσσαλονίκηΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες:    NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.