Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Εκπαιδευτική Ρομποτική Θεσσαλονίκη

O Λεφαντζής έδειξε τις «κρύπτες» στον Καραμανλή

amfipoli

του Γιώργου Ροδάκογλου

Την επανεκκίνηση των ανασκαφών στην Αμφίπολη και την έναρξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την περιοχή σηματοδοτεί η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η παρουσία του στο μνημείο του τύμβου Καστά υποδηλώνει παράλληλα ότι υιοθετεί και αναγνωρίζει τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά να αναδείξει από το 2014 και να προβάλει διεθνώς το Μακεδονικό μνημείο.

Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε την ανασκαφή του Καστά λίγες μόλις ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή στο 30ο Αρχαιολογικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης , σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ψευδότοιχοι κάτω από τις σφίγγες , «ειδικές «κρύπτες» και οι οποίοι προφανώς έχουν μέσα πολύ σημαντικά ευρήματα.

Ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Αμφίπολης Κώστα Μελίτου, του βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Καραμανλή και της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Πέπης Μάλαμα έδειξε στον πρώην πρωθυπουργό τα σημεία των ψευδότοιχων ενώ χτύπησε με το χέρι του, προκειμένου να ακουσθεί ο υπόκωφος ήχος τους, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη όλων.

Παράλληλα ο κύριος Λεφαντζής παρουσίασε εικόνες από τα σκαναρίσματα του καθηγητή Γεωλογίας Γρηγόρη Τσόκα με το περιεχόμενο τους , όπως αυτό αποτυπώνεται. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στον τύμβο Καστά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και παρέμεινε μέσα στο ταφικό μνημείο πενήντα λεπτά.

Η ξενάγηση έγινε υπό τύπου ερωτοαπαντήσεων και αφορούσαν ολόκληρη την ιστορία της ανασκαφής από την έναρξη της έως σήμερα .

Ο κύριος Καραμανλής έδειχνε ενημερωμένος για τις αρχαιολογικές έρευνες και εξέφρασε την άποψή του, ότι πρέπει να συνεχιστούν άμεσα. Ένα ευχάριστο στίγμα κατά την ξενάγηση του κυρίου Καραμανλή έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κάνοντας αναφορά στην έναρξη του INTERREG και τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στην Αμφίπολη.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το μελλοντικό αναπτυξιακό πλάνο του περιλαμβάνει και τη μεταφορά του λέοντος της Αμφίπολης στην κορυφή του τύμβου.

Η επίσκεψη Καραμανλή σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το πολιτικό του γραφείο, προγραμματίστηκε μετά από αίτημα του ιδίου. Με επιστολή που εστάλη προ ημερών προς την Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη ζητήθηκε να ενημερωθεί από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό.

Κατά την αποχώρηση του ο κύριος Καραμανλής δεν προέβη σε καμία δήλωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται κατά τις επόμενες ημέρες να δοθεί στη δημοσιότητα από το πολιτικό του γραφείο μια ανακοίνωση υποστήριξης των ανασκαφών της Αμφίπολης.

ΠΗΓΗ Τhousandnews.grΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες:    

comments powered by Disqus


NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.

Tags

amfipoli-news

amfipoli news

Amfipoli news

Amfipoli News

amphipoli-news

amphipoli news

Amphipoli-news

Amphipoli news

amfipoli

amphipoli

Amfipoli

Amphipoli

amfipoli tomp

amfipoli anaskafi

amphipoli anaskafi

alexander

amfipoli alexarder

amfipoli great alexander

news amfipoli

nea amfipoli

nea amphipoli

news amphipoli

amfipoli nea

Preparing for Adolescence: How to Survive the Coming Years of Change

Αμφίπολη
Περιστέρη
How to Travel, A Guidebook for Persons with a Disability
ανασκαφές
προβλήματα
χώματα
Λάζαρος Πολυμενάκος
Λαζαρίδης
ειδήσεις
Δελτίο τύπου
τάφος
σύληση
τυμβωρύχος
Κατερίνα Περιστέρη
Μενδώνη
Καστά
Welcome to the Departure Lounge: Adventures in Mothering Mother
τυμβωρυχία

Αμφίπολη

ανακοινώσεις
amfipoli news
τυμβωρύχος
'Til Heaven Invades Earth: Power Principles About Praying for Others
ανίχνευση
Μέγας Αλέξανδρος
Σφίγγες
Ρόδακες
Καρυάτιδες
αρχαιολόγοι
Alexander the Great
Ιστορία
ένοικος
τάφος
Αίγυπτος
χρονολογία
Βεργίνα
Ολυμπιάδα
From Seed to Feed - A Horticultural Journey
βίντεο
φωτογραφίες
Wheat Belly: Wheat Belly Cookbook - 33 Delicious Recipes For Quick And Easy Weight Loss And Amazing Health! (Wheat Belly Slow Cooker, Gluten Free)
Gluten Free: Gluten Free Cookbook For Moms (Gluten Free, Glute Free Cookbook, Gluten Free Diet, Gluten Free Recipes, Gluten Free Slow Cooker, Slow Cooker Recipes 1)