Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Εκπαιδευτική Ρομποτική Θεσσαλονίκη

Τι ερευνά ο αρχιτέκτονας της Αμφίπολης στο Δικταίον ‘Αντρον

amfipoli

του Γιώργος Ροδάκογλου

Σίγουρα ,είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο αρχιτέκτονας της Αμφίπολης Μιχάλης Λεφαντζής βρέθηκε τυχαία στην Κρήτη και ξενάγησε απλά έναν υπουργό εξωτερικών άλλης χώρας στον Δικταίον Άντρον.

Είναι όμως εξίσου εύκολο να αντιληφθεί κάποιος, κάτι άλλο. Οτι για να βρίσκεται στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κάτι έχει ήδη μελετήσει που σίγουρα θα έχει σημαντική πολιτιστική αξία.

Ο αρχιτέκτονας του τύμβου Καστά περιέγραψε με λεπτομέρειες στον υπουργό εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι σε ποιο σημείο η Ρέα γέννησε τον ‘Υψιστο Δία.

«…πήραμε την απόφαση να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη. Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη. Με το συνάδελφό μου δουλεύουμε γιατί θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όπως αναφέρει το tribune.gr το κύριο Μπουσάτι υποδέχτηκαν στην είσοδο του Ιερού Σπηλαίου ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντιτμίρ Μπουσάτι «αποκάλυψε» στους Έλληνες αξιωματούχους ότι έδωσε στην κόρη του το όνομα της Ήρας, της θεάς συζύγου του Δία.

Ο Μιχάλης Λεφαντζής τότε του εξήγησε ότι το όνομα Ήρα είναι αναγραμματισμός του Ρέα, της μητέρας του Δία και ότι εκεί ήταν η σπηλιά που γεννήθηκε ο πατέρας θεών και θνητών και κείνος έδειξε να ακούει με ικανοποίηση ότι η κόρη του Ήρα έχει ένα όνομα με τόσο βαθύτερη σημασία.

ΠΗΓΗ πληροφοριών tribune.grΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες:    

comments powered by Disqus


NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.