Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Εκπαιδευτική Ρομποτική Θεσσαλονίκη

Ξαφνιάζει το ενδιαφέρον Τσίπρα για την Αμφίπολη!

amfipoli

του Γιώργου Ροδάκογλου

Με μια ποιο ξεκάθαρη ματιά πιθανότατα να βλέπει από δω και στο εξής ο πρωθυπουργός της χώρας το ζήτημα της ανασκαφής στον τύμβο Καστά μετά και τις διαπιστώσεις στελεχών του Μαξίμου για τα περίεργα παιγνίδια που «παίζονται» στα γραφεία και στους διαδρόμους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην «αλλαγή πορείας»,καθοριστικό ρόλο εκτιμάται ότι έπαιξαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ελληνικό καθώς διαπιστώθηκε, ποιοι τελικά είναι αυτοί που έβαζαν έως τώρα προσκόμματα σε μια τόσο μεγάλη επένδυση, όπως και στην περίπτωση της ανασκαφή στην Αμφίπολη.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο συμπέρασμα ότι πίσω από μια σειρά «σκοτεινών καταστάσεων» είναι το ίδιο πρόσωπο που προκαλούσε πολλά εσωτερικά προβλήματα διχάζοντας το ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από τη Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπ όψιν του όλα τα συμπεράσματα και αφού το ζήτημα της μετέπειτα πορείας του ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε έντονα το επιτελείο του, αποφάσισε να προβεί σ ένα επικοινωνιακό «άνοιγμα» που αφορά στην ανασκαφή της Αμφίπολης προφανώς για να λειάνει το εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Αυτό είναι που διαφάνηκε από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Μέσα από μια εκτενή συζήτηση που έγινε μεταξύ των δυο αντρών ο πρωθυπουργός έδειξε ότι είναι γνώστης των όσων συνέβησαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Στην επισήμανση μάλιστα του περιφερειάρχη, που αφορούσε στην πρωτοφανή κωλυσιεργία που παρουσιάστηκε πριν από πέντε μήνες κατά την υποβολή του φακέλου για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έδειξε να γνωρίζει τι ακριβώς διαδραματίζεται μέσα στο στο ΥΠ.ΠΟ και με τίνος υπαιτιότητα τέθηκε σε κίνδυνο η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Παράλληλα ως πρωθυπουργός και σε μια ένδειξη καλής θελήσεως διατύπωσε στον κύριο Τζιτζικώστα ότι θα μεριμνήσει προκειμένου να μην υπάρχουν στο μέλλον παρόμοια προβλήματα και καθυστερήσεις από ένα υπουργείο όπως το Υπουργείο Πολιτισμού. Ταυτόχρονα όμως ο πρωθυπουργός έδειξε ότι ήταν ήδη ενημερωμένος και για κάτι άλλο.

Ότι το τεχνικό δελτίο για το έργο του Καστά που αναμένεται να κατατεθεί λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου δεν παρουσιάζει πλέον κανένα απολύτως πρόβλημα, διαπίστωση που έγινε και από τον περιφερειάρχη κατά τη συνεδρίαση των εμπλεκόμενων πλευρών.

Το ξαφνικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού εκδηλώθηκε και με μια ακόμη θετική τοποθέτηση που αφορούσε στη χρηματοδότηση των έργων από εθνικούς πόρους, στην περίπτωση που δεν θα επαρκέσουν τα χρήματα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΣΕΣ 2014 -2020.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας το έθεσε ως θέμα και εκείνος δε διαφώνησε. Διαβλέποντας ο περιφερειάρχης ένα κλίμα που σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρνητικό, και σε μια προσπάθεια να πεισθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τη σπουδαιότητα της ανασκαφής τον κάλεσε να επισκεφτούν μαζί το μνημείο.

Ο πρωθυπουργός βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση και για ένα επιπλέον λόγο. Διότι θέλει να κατευνάσει την αντίδραση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει τη συνέχιση των εργασιών στο μνημείο γνωρίζοντας ότι για το λόγο αυτό δικά του στελέχη από το νομό Σερρών, αντιπαρατέθηκαν ήδη με στελέχη του ΥΠ.ΠΟ .

Τέλος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι εργασίες του νέου ΕΣΠΑ στον τύμβο Καστά αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Άνοιξη ενώ εκτιμάται ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αμφίπολη θεωρείται πολύ πιθανή μετά και από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κάτι που σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας στον τύμβο Καστά.

ΠΗΓΗ Τhousandnews.grΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες:    

comments powered by Disqus


NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.