Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Εκπαιδευτική Ρομποτική Θεσσαλονίκη

Η Κονιόρδου «καρφώνει» τη Βλαζάκη για το φιάσκο της Αμφίπολης(video)

amfipoli

του Γιώργου Ροδάκογλου

Θα έλεγε κανείς ότι μόνο τα συρματοπλέγματα λείπουν μέσα από τους διαδρόμους του υπουργείου πολιτισμού προκειμένου να γίνει εμφανέστερος ο διαχωρισμός των «αρχηγείων» διοίκησης .

Από τη μια πλευρά υπάρχει το προπύργιο της Γ.Γ Μαρίας Βλαζάκη με υποστηρικτές μια ομάδα τεσσάρων υπουργών, και από την άλλη βρίσκεται η υπουργός Λυδία Κονιόρδου με το επιτελείο της που επιχειρεί να ισορροπήσει μέσα σε ένα κλίμα «εμπλουτισμένο» από πισώπλατα μαχαιρώματα , τρικλοποδιές και τις ίντριγκες ενός κατεστημένου.

Η κατάσταση μάλιστα είναι τόσο τεταμένη που η ομάδα της κυρίας Βλαζάκη διατείνεται σε κλειστούς κύκλους ότι θα επιθυμούσε μια αποχώρηση της κυρίας Κονιόρδου στον επόμενο ανασχηματισμό.

Αν επιβεβαιωθούν οι έως τώρα πληροφορίες μας, τότε η Γ. Γ θα έχει καταφέρει να «καρατομήσει» τρείς υπουργούς ενώ η ίδια θα παραμείνει στη θέση του υπουργείου για όσο ακόμη συνεχίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.

Η κόντρα και η διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο «αρχηγείων» φάνηκε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για την Αμφίπολη που κατέθεσε στη βουλή η βουλευτής τη Νέας Δημοκρατίας Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Η κυρία Κονιόρδου έκανε λόγο για ελλειμματική συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα θέματα του ΕΣΠΑ φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τη Γενική Γραμματέα Μαρία Βλαζάκη αφού μόνο η ίδια είχε την ευθύνη για τις λεπτομερείς συζητήσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ.

Μάλιστα είπε από το βήμα της βουλής ,ότι μετά την απόρριψη των έργων η ίδια συνομιλεί πλέον πολύ τακτικά με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα προκειμένου να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα.

Σε μια προσπάθεια της όμως προφανώς και για να ισορροπήσει πολιτικά μέσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματολόγησε στη βουλή σημειώνοντας ότι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κρίθηκαν ανώριμα συνολικά πέντε έργα αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι υπήρξαν «ψήγματα πολιτικής σκοπιμότητας» πίσω από τις υπηρεσίες.

Παράλληλα η Λυδία Κονιόρδου κάλυψε πλήρως το προσωπικό του υπουργείου πολιτισμού ως προς την επιστημονική του επάρκεια και επιβεβαίωσε τα όσα επισήμανε κατά την ομιλία της η κυρία Αραμπατζή, ότι πρόκειται για τους ίδιους επιστήμονες που έφεραν εις πέρας όλα τα προηγούμενα χρόνια 1309 έργα ύψους 2,3 εκατομμυρίων.

Μάλιστα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έθεσε και ένα εύλογο ερώτημα ως απορία, και αυτό αφορούσε στο τι έγινε ξαφνικά και δεν λειτούργησαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Με την αποδοχή της όμως αυτή η υπουργός ,περί της άρτιας επιστημονικής κατάρτισης του προσωπικού, ουσιαστικά «κάρφωσε» για την έλλειψη συντονισμού τη Μαρία Βλαζάκη πετώντας από πάνω της την ευθύνη για το φιάσκο των ανώριμων έργων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εν τέλει αυτό που διαφάνηκε από την όλη συζήτηση στη βουλή είναι μια αξιοπρεπής αλλά αγωνιώδης προσπάθεια της κυρίας Κονιόρδου να «σώσει τα ασυμμάζευτα» και προπάντων να διασφαλίσει το κύρος ενός υπουργείου μέσα σε μια αίθουσα στην οποία λες και πλανιόταν το «φάντασμα» της κυρίας Βλαζάκη «που ήρθε» από την Αμφίπολη.

Το σοκ όμως προκλήθηκε στην ίδια όταν ρωτήθηκε από την κυρία Αραμπατζή για την ανάλυση των οστών των νεκρών του μνημείου και δεν απάντησε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

https://www.youtube.com/watch?v=V5ArX9N5At4&feature=youtu.be

ΠΗΓΗ THOUSANDNEWS.GR

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες:    

comments powered by Disqus


NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.