Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Εκπαιδευτική Ρομποτική Θεσσαλονίκη

Καμία δέσμευση της Κονιόρδου στη βουλή για την Αμφίπολη

amfipoli

του Γιώργου Ροδάκογλου

Καμία δέσμευση για το ΕΣΠΑ της Αμφίπολης δεν ανέλαβε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών στον τύμβο Καστά. Κατά τη συζήτηση της επερώτησης της βουλευτού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Αραμπατζή διευκρίνισε ότι ο φάκελος θα επανακατατεθεί στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ για το φιάσκο των μελετών δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη και ούτε τοποθετήθηκε στην ερώτηση της κυρίας Αραμπατζή «εάν θα αποδοθούν ευθύνες και σε ποιούς».

Η κυρία Κονιόρδου απέφυγε ωστόσο να πάρει θέση και δεν απάντησε σε σοβαρά ζητήματα που της τέθηκαν όπως το ζήτημα της ανάλυση των οστών προκειμένου να ερευνηθούν οι πιθανές συγγενικές σχέσεις μεταξύ των νεκρών. Ωστόσο επανέφερε το θέμα της χρονολόγησης του μνημείου επιχειρώντας πιθανότατα να δώσει ένα πολιτικό στίγμα αφού ήδη η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη το έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή τοποθετώντας τα ευρήματα σε τελευταίο τέταρτο του 4ου πχ αιώνα. «Ως αναφορά τη χρονολόγηση του μνημείου περιμένουμε την επιστημονική κατάθεση της ανασκαφέως που από εκεί θα συμπεράνουμε και τη χρονολογία του μνημείου».

Η κυρία Κονιόρδου σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την εικόνα διάλυσης των υπηρεσιών του υπουργείου του οποίου προΐσταται, αναφερόμενη στις αγκυλώσεις του ΕΣΠΑ, επέρριψε όλες τις ευθύνες στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ,ότι συνολικά απέρριψε πέντε τεχνικά δελτία και ότι το έργο της Αμφίπολης «δεν ήταν ανώριμο».

Στην ερώτηση της κυρίας Αραμπατζή «πως είναι δυνατόν να μη λειτουργούν ξαφνικά όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου που έως τώρα έφεραν με επιτυχία εις πέρας εκατοντάδες μελέτες» δεν απάντησε για μια ακόμη φορά.

Η υπουργός Πολιτισμού κατά την ομιλία της στη βουλή έδειξε να μη γνωρίζει βασικά θέματα για την ανασκαφή της Αμφίπολης προφανώς διότι δεν ενημερώθηκε από τη Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρία Βλαζάκη κάτι που διαφάνηκε και κατά την επίσκεψη της στον Τύμβο Καστά.

Τότε δήλωνε ότι «όλα είναι έτοιμα και βαίνουν καλώς» και κήρυττε την έναρξη των εργασιών στον Καστά ενώ αγνοούσε ότι το μνημείο «καρκινοβατούσε».

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό, πως μπορεί τώρα να διαβεβαιώνει ότι όλα εξελίσσονται με απόλυτη επιτυχία ;

ΠΗΓΗ thousandnews.grΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες:    

comments powered by Disqus


NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.