Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Εκπαιδευτική Ρομποτική Θεσσαλονίκη

Ευγενία Γατοπούλου: Ένα ευχαριστώ στους κατοίκους της Αμφίπολης

amfipoli

του Γιώργου Ροδάκογλου

«Στο κάτω κάτω της γραφής είναι υποχρέωση του Yπουργείου Πολιτισμού να είναι θεματοφύλακας του μνημείου» Οι δηλώσεις της Ευγενίας Γατοπούλου κατά την επίσκεψη της Λυδίας Κονιόρδου στην Αμφίπολη έδειξαν έναν απόλυτο σεβασμό όχι μόνο ως προς το μνημείο του τύμβου Καστά αλλά και ως προς την τοπική κοινωνία της Αμφίπολης,

Η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων είναι η μόνη που δεν ξέχασε του κατοίκους της περιοχής και μίλησε για τη συμβολή τους, από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησαν οι αρχαιολογικές έρευνες. «Αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου, η αγωνία και ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας.

Με τα συναισθήματα της την αγάπη της αλλά και έμπρακτα έχουν συμβάλλει ώστε να μπορούμε να φτάσουμε σε σημείο θετικό και να αποκαλυφθεί αυτό το μνημείο».

Η κυρία Γατοπούλου εκτιμά ότι σε διάστημα τριών ετών θα είναι εφικτό να υλοποιηθούν τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ενώ ο βασικός στόχος είναι να γίνει το μνημείο επισκέψιμο σε μικρά γκρουπ.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι το φορτίο ευθύνης για το ταφικό μνημείο του Καστά έχει η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠ.ΠΟ.

ΠΗΓΗ thousandnews.grΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...


Ετικέτες:    

comments powered by Disqus


NewsLetter:
Ενημερώσου πρώτος για τις συμαντικότερες ανακοινώσεις και έκτακτα γεγονότα.